ETTU

Top 10 advocaten- en notarissenkantoor Pels Rijcken klaar voor digitaal dossier met eConnect van ETTU

vrijdag 04 juli 2014
De advocaten en assistants van advocaten- en notarissen kantoor Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn gaan over op het digitaal dossier met eConnect van ETTU. Aanleiding is de toekomstige digitalisering van de rechtspraak en de behoefte aan een schaalbaar, open platform om op gebruiksvriendelijke wijze zaakgericht samen te werken. eConnect wordt hierbij gekoppeld aan Epona DMSforLegal, waarmee onder andere e-mail eenvoudig vanuit Microsoft Outlook naar SharePoint overgezet kan worden. Op deze manier ontstaat er op een plek een compleet en betrouwbaar digitaal dossier met alle informatie.Waar op dit moment het papieren dossier nog leidend is, willen de advocaten snel toe naar één centraal en digitaal dossier per zaak waarbij het eenvoudig is om alle zaakgerelateerde documenten (PDFs, e-mails, foto’s, scans, cd-roms) toe te voegen. Daarnaast zorgt de integratie met Microsoft Lync voor uitgebreide mogelijkheden om onderling te communiceren.
Evert Verheul, projectleider en functioneel beheerder Document Management Systeem bij Pels Rijcken: ”Met eConnect van ETTU en Epona DMSforLegal koppelen wij ‘het beste van twee werelden’: Een stabiel en bewezen DMS bouwsteen op Microsoft SharePoint in combinatie met een Outlook plug-in om de digitale dossiers vanuit Microsoft Outlook te managen. Advocaten werken vanuit Outlook, daar zit de grootste bron van informatie in opgeslagen. Met de koppeling wordt het eenvoudig om deze informatie toe te voegen aan het digitale dossier. De bewezen oplossingen bieden efficiency en extra mogelijkheden voor de toekomst, zoals elektronische handtekeningen, workflow management en koppelingen met een persoonlijke pagina en het intranet. Voor onze advocaten wordt het eenvoudiger om samen in dossiers te werken. De ‘Proof of Concept’ die wij met ETTU hebben uitgevoerd, heeft enthousiaste advocaten en assistants opgeleverd. Dankzij vertrouwde elementen en de hoge gebruiksvriendelijkheid kunnen zij intuïtief en snel werken.”

Marjan Hermkes – van Ham, directeur Epona Legal B.V: “Dankzij de integratie van Epona DMSforLegal met eConnect, zorgen we ervoor dat gebruikers gewoon binnen hun vertrouwde kantooromgeving blijven werken en toch beschikken over de uitgebreide documentmanagement functionaliteit die eConnect biedt. Meer en meer advocatenkantoren kiezen voor Microsoft SharePoint als documentmanagement oplossing. Als opstap vanuit hun praktijkmanagement systeem, maar ook als vervanging van hun huidige, meer traditionele documentmanagement systeem. Wij zijn dan ook enthousiast over de samenwerking met ETTU voor dit project.”

Piet Vink, mede-eigenaar van ETTU: “De rechtspraak in Nederland gaat steeds meer gebruik maken van digitale mogelijkheden en een en ander moet eenvoudiger en efficiënter. Pels Rijcken loopt in deze ontwikkelingen voorop en neemt een strategische stap door te kiezen voor eConnect in SharePoint. Het is mooi om te zien dat Pels Rijcken voor ETTU heeft gekozen na het succesvol verlopen Proof of Concept traject.”