Publicatiedatum: 13 december 2013

Market Research Intelligence Portal geeft medewerkers van Schiphol Group real-time inzicht in relevante informatie

De MRI-afdeling levert binnen de gehele Schiphol-organisatie marktonderzoek en rapporten zoals een kwaliteitsmonitor en vervoercijfers. De onderzoeken, klantinzichten en trendrapportages werden voorheen over en weer gedeeld via e-mail; er was geen centrale plek waar iedereen snel de laatste informatie kon vinden of uploaden/downloaden en documenten werden veelvuldig lokaal opgeslagen. Dankzij het MRI-portaal is al deze informatie nu 100% gestroomlijnd via SharePoint, wat veel efficiency met zich meebrengt.

Daan Mens, Manager ICT Asset & Generic Services van Schiphol Group: “Het portaal is in één maand tijd goed bezocht en de gebruikers reageren enthousiast. Uitdaging is nu vooral: hoe halen we er nog meer uit? We zien dit project als een eerste pilot en gaan verder werken aan een bedrijfsbrede implementatie, de eerste uitbreidingen staan al op de rol.”

Schiphol Group heeft gekozen voor Microsoft SharePoint als samenwerkingsplatform voor workflows en documentmanagement. ETTU is, naast de partij die de implementatie van het MRI-portaal verzorgde, tevens de partij die het onderhoud en beheer van het totale SharePoint-platform binnen Schiphol Group verzorgt.