PNO Consultants is een full-service adviesbureau, gespecialiseerd in subsidies en innovatiemanagement. De consultants van PNO helpen organisaties bij het aanvragen van subsidies voor verschillende projecten, zoals WBSO en Europese subsidies. PNO levert subsidieadviesdiensten in heel Europa aan een zeer diverse groep klanten: van innovatieve start-ups tot multinationals, van non-profit organisaties, technologieplatforms en universiteiten tot overheden en partnerships van meerdere partijen. Het financieren van innovatie, research en investeringsambities is een complex proces waarbij PNO de route kent naar zowel publieke als private financiering. Doordat de organisatie vestigingen heeft in Nederland, België, Duitsland, Engeland, Italië en Frankrijk, zijn de consultants van PNO goed op de hoogte van de Europese subsidiemogelijkheden. In totaal werken er 280 medewerkers bij PNO, waarvan 180 in Nederland.De uitdaging

Bij de subsidietrajecten worden veel documenten gemaakt en opgeslagen. Martijn Sellies, projectleider en Software Developer van PNO Consultants: “Om alle documenten en informatie op te slaan maakten wij gebruik van SharePoint 2007. We merkten dat de organisatie tegen de grenzen van de mogelijkheden van SharePoint 2007 aanliepen. Om het risico van inefficiëncy vóór te zijn ging PNO op zoek naar een oplossing om documenten en e-mails uniform op één centrale plaats op te slaan. Hiervoor is PNO terecht gekomen bij de eConnect@Work oplossing van ETTU."

De oplossing

PNO heeft gekozen voor de geïntegreerde werkomgeving eConnect@Work. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van het Projecten Portaal van ETTU en Epona voor de integratie tussen Outlook en SharePoint. Daarnaast is SharePoint gekoppeld aan AFAS Profit door middel van webservices.

Download de volledige case over PNO Consultants: eConnect@Work voor volledig digitaal dossier