De Endemol Shine Group is een internationaal toonaangevend multimediabedrijf, waar creativiteit en kwaliteit hand in hand gaan met innovatie en ondernemerschap. Endemol richt zich hierbij op de creatie, productie en exploitatie van content voor alle platforms en in opdracht van en samen met zenders, distributeurs, adverteerders en maatschappelijke organisaties. Hierbij heeft de Endemol Shine Group een portofolio van vele internationale hits, waaronder Big Brother, Masterchef, So You Think You Can Dance, Wipeout en Deal or No Deal. De Endemol Shine Group bestaat uit de mediabedrijven Endemol, Shine en CORE Media en zijn gezamenlijk ’s werelds grootste onafhankelijke producent, met meer dan 80 vestigingen in 31 landen. ​

De uitdaging

Binnen de Endemol Shine Group wordt er intensief samengewerkt tussen de verschillende locaties in de verschillende landen. Hierbij vinden er veel vergaderingen plaats, zowel voor het overkoepelende management team van de Endemol Shine Group als binnen de lokale directies. Voorheen werden agenda’s, notulen, afspraken en besluiten op papier of per email verstuurd naar de deelnemers van de vergaderingen. Dit nam echter veel tijd in beslag en documenten waren hierbij niet eenvoudig terug te vinden.

Vanuit het management team is daarom de behoefte ontstaan om volledig papierloos te vergaderen. De wens was hierbij om alle notulen, documenten, besluiten en taken van vergaderingen terug te vinden op één centrale plaats. Daarnaast was het belangrijk om deze informatie te ontsluiten via tablets, om zowel op kantoor als onderweg vergaderingen te kunnen voorbereiden.

Jolanda Verwoert, Functioneel Applicatiebeheerder van de Endemol Shine Group: “Wij maken gebruik van Office 365 om kennis en informatie te delen binnen onze organisatie. Een belangrijke wens was dan ook om digitaal vergaderen mogelijk te maken binnen Office 365 en SharePoint Online. Daarnaast vonden wij het belangrijk om de oplossing in eigen beheer te hebben. Uiteindelijk zijn wij terecht gekomen bij ETTU met de oplossing BoardPacks.”

De oplossing

De Endemol Shine Group heeft gekozen voor BoardPacks in Office 365 om digitaal en papierloos vergaderen mogelijk te maken. ETTU is partner van BoardPacks, dat ontwikkelt is door de Engelse governance-specialist eShare.

Download hier de volledige praktijkcase van Endemol Shine Group