ETTU
OnderwijsAdvies verbetert interne communicatie met SharePoint 2013

OnderwijsAdvies verbetert interne communicatie met SharePoint 2013

donderdag 17 april 2014
ETTU heeft voor OnderwijsAdvies, dat scholen, instellingen, gemeenten, ouders en kinderen ondersteunt bij leer- en ontwikkelingsvraagstukken, het eConnect Kennis- en Communicatie Portaal geïmplementeerd.De 300 medewerkers van OnderwijsAdvies werken vanuit de vijf locaties, maar ook steeds vaker mobiel en vanuit huis. Vóór het gebruik van het eConnect portaal was het lastig om de juiste versie digitale informatie snel te vinden. Door een overvloed aan e-mails, werden berichten minder goed gelezen en kwam cruciale informatie niet altijd bij de medewerkers terecht.

Medewerkers van onderwijsadviesbureau werken intensief en locatie-onafhankelijk samen via eConnect Kennis- en Communicatie Portaal.

OnderwijsAdvies heeft ETTU geselecteerd om te zorgen voor het efficiënt delen en opslaan van informatie met versiebeheer en het gezamenlijk werken aan documenten. Door medewerkers te betrekken bij de implementatie van het centrale platform, en door de standaard functionaliteit, heeft OnderwijsAdvies een snelle start kunnen maken en wordt het portaal daadwerkelijk intensief gebruikt.

Martin van der Meer, Adjunct Directeur OnderwijsAdvies: “Dankzij de SharePoint en eConnect oplossing van ETTU is de interne samenwerking binnen ons onderwijsadviesbureau sterk verbeterd. Wij werken in korte tijd allemaal locatie-onafhankelijk via het communicatieportaal, wat kennis en informatie delen eenvoudig heeft gemaakt. Voor onze dienstverlening hebben wij ook verschillende producten ontwikkeld, waaronder draaiboeken en trainingsmaterialen. Via het portaal kunnen onze medewerkers nu eenvoudig samen het product ontwikkelen, waarbij altijd de laatste versie in digitale vorm beschikbaar is.”

De eerste teams werken al intensief met het eConnect portaal. De doelstelling is dat na de zomer minimaal 75% van alle medewerkers via het portaal zal werken.

Piet Vink, mede eigenaar ETTU: “OnderwijsAdvies is een kennisintensieve organisatie die zich met passie inzet voor de ontwikkeling van het kind. Uiteraard ben ik er trots op dat wij hieraan indirect een steentje bijdragen door het verbeteren van de interne communicatie.”