OnderwijsAdvies gebruikt standaard intranet van ETTU
Bij OnderwijsAdvies werken ruim 300 mensen die zich dagelijks op professionele wijze en met passie inzetten voor het onderwijs, waarbij de optimale ontwikkeling van ieder kind centraal staat. OnderwijsAdvies adviseert scholen en schoolbesturen, instellingen, gemeenten, ouders en kinderen bij leer- en ontwikkelingsvraagstukken. De adviezen richten zich voornamelijk op het gedrag en leerproblematieken van de kinderen, waarbij bijvoorbeeld een psycholoog of orthopedagoog een advies geeft aan de betreffende school. Daarnaast geeft OnderwijsAdvies ook adviezen en trainingen aan leerkrachten en directies van deze scholen, zoals op het gebied van kwaliteit en lesgeven.

De uitdaging

De medewerkers van OnderwijsAdvies werken vanuit één van de locaties, maar ook veel vanuit huis. In de oude situatie was het niet mogelijk om digitale informatie op een eenduidige en efficiënte wijze te ontsluiten. Het opslaan en zoeken van informatie was hierbij niet gebruiksvriendelijk en er kon niet samengewerkt worden aan documenten door het ontbreken van versiebeheer en eenvoudige toegang. Daarnaast werd er binnen de organisatie nog veel informatie uitgewisseld per email. Dit zorgde er voor dat emails steeds minder gelezen werden en dat cruciale informatie niet de medewerkers bereikten. Daarom besloot OnderwijsAdvies te kijken naar de mogelijkheden van een centraal platform om informatie en kennis te ontsluiten.

De oplossing

OnderwijsAdvies heeft zich bij de realisatie van het portaal de volgende doelen gesteld:
  • Het efficiënt delen en opslaan van informatie en kennis
  • Het gezamenlijk werken aan documenten
  • Versiebeheer en metadatering

Uiteindelijk is OnderwijsAdvies terecht gekomen bij het eConnect Kennis- en Communicatie Portaal van ETTU. Dit portaal is volledig gebaseerd op SharePoint 2013 en biedt de 300 medewerkers vanuit de vijf verschillende locaties een centraal platform waarmee kennis en informatie gedeeld kan worden.

De informatie die de specialisten nodig hebben kan via het portaal eenvoudig gevonden worden en zo worden hergebruikt om problemen uit de dagelijkse praktijk op te lossen. Naast relevante nieuwsitems voor de organisatie, is er ook een speciale bibliotheek aangemaakt waarin relevante externe artikelen geplaatst worden. Hierdoor kunnen de medewerkers snel en gemakkelijk de laatste ontwikkelingen uit de markt raadplegen. Via het SharePoint portaal kunnen medewerkers elkaar gemakkelijk vinden en nieuwe blogitems aanmaken.

Voor haar dienstverlening heeft OnderwijsAdvies ook verschillende producten ontwikkeld, waaronder draaiboeken en trainingsmaterialen. Via het portaal kunnen de medewerkers nu eenvoudig samen het product ontwikkelen, waarbij altijd de laatste versie in digitale vorm beschikbaar is.

Download de volledige praktijkcase OnderwijsAdvies - Kennis- en Communicatieportaal hier