Deze vragen vanuit het onderwijs zijn onder andere:
  • Hoe kunnen medewerkers online samenwerken aan documenten?
  • Hoe kan SharePoint helpen bij onderwijsaccreditatie?
  • Wat zijn de voordelen van Documentmanagement- en Recordmanagement in SharePoint?
  • Hoe kan deze informatie eenvoudig en systematisch beheerd worden?
  • Wat zijn de ervaringen van andere onderwijsinstellingen op het gebied van digitalisatie en archivering?

Al geruime tijd is ETTU actief betrokken als dé SharePoint-specialist in de onderwijssector. De afgelopen tijd hebben verschillende onderwijsinstellingen dan ook de 'proven' SharePoint oplossingen van ETTU in gebruik genomen, waaronder de TU Delft en Tilburg University. Graag delen wij onze kennis binnen de onderwijsbranche met u.

Documentmanagement en Recordmanagement

Het eConnect DMS & RMA Portaal ondersteunt onderwijsintellingen volledig bij Document Management en Record Management. Medewerkers kunnen met het eConnect DMS & RMA Portaal eenvoudig samenwerken aan documenten. Bovendien zijn documenten altijd in de laatste versie beschikbaar en kunnen de documenten onafhankelijk van tijd en plaats worden ontsloten. Op basis van het type document worden alle bestanden volgens de juiste wettelijke termijn bewaard en overzichtelijk gearchiveerd. Het eConnect DMS & RMA portaal kan daarnaast ook in andere systemen en databases zoeken, waardoor er geen kennis of documenten verloren gaan.

Van intranet naar kennisnet met SharePoint

De rol van intranet is de afgelopen jaren flink veranderd. Het simpel zenden van informatie naar medewerkers is niet meer voldoende. Medewerkers zijn zelf namelijk de grootste kennis- en informatiebron binnen een organisatie. Het eConnect Kennis- en Communicatie Portaal biedt onderwijsinstellingen een een kant-en-klaar intranet op basis van SharePoint 2013. Het portaal is ontwikkeld op basis van best practices bij onze opdrachtgevers en is uitermate geschikt voor kennismanagement. Met het eConnect Kennis- en Communicatie Portaal in SharePoint 2013 kunnen gebruikers kennis van collega’s gemakkelijk zoeken en zich aanmelden voor specifieke kennisonderwerpen op het portaal. Nieuws kan hierbij zowel door de organisatie als door medewerkers zelf worden aangedragen. Al deze functionaliteiten geven het intranet een socialer karakter, waardoor op een effectieve manier informatie en kennis gedeeld kan worden.