Publicatiedatum: 04 februari 2015
Met de lancering van SharePoint 2016 worden ook nieuwe mogelijkheden van Office 365 geïntroduceerd. Welke functionaliteiten dit precies zullen zijn, worden in een later stadium aangekondigd. De mogelijkheden van Office 365 en SharePoint Server gaan wel beter op elkaar aansluiten, waarbij er gekozen kan worden voor een online, on-premise of hybride oplossing zoals te zien valt in onderstaande afbeelding. ETTU houdt zich al intensief bezig met de laatste ontwikkelingen binnen SharePoint en Office 365 en heeft ook recent het Cloud Social Intranet in Office 365 gelanceerd. Deze standaard intranet oplossing in SharePoint Online maakt gebruik van de laatste mogelijkheden binnen Office 365.

SharePoint 2016 Office365


Een aantal van de nieuwe mogelijkheden van Office 365 zijn:

Search. Met Office Delve wordt een nieuwe manier geïntroduceerd om relevante informatie en contactpersonen te zoeken binnen Office 365. Delve personaliseert hierbij de informatie gebaseerd op Office Graph.

Portals. Er worden nieuwe mogelijkheden geïntroduceerd voor het opzetten van portals binnen SharePoint. Office 365 Video, dat eerder in 2014 is gelanceerd, is een goed voorbeeld van de mogelijkheden die verwacht kunnen worden.

Files. Naast documentbibliotheken in SharePoint zal OneDrive steeds meer ingezet worden als centrale opslagplaats voor documenten en bestanden voor verschillende devices. Dit moet het eenvoudiger en gemakkelijker maken om bestanden te delen en samen te werken binnen organisaties.

Team sites. In Office 365 wordt het mogelijk om informatie te delen met teamsites in SharePoint, maar ook informatie uit andere Office 365 onderdelen te integreren waaronder email, contacten en social feeds.

Business Intelligence (BI). Met Power BI biedt Office 365 een krachtige analytische tool om informatie binnen Office 365 te analyseren en grafisch weer te geven.

Social. Het sociale element verandert van een standalone newsfeed naar een geïntegreerde sociale Yammer toepassing. Met Yammer wordt het mogelijk om gesprekken aan te gaan over verschillende onderwerpen, waarbij Yammer geïntegreerd wordt met Office documenten, video's en ook applicaties zoals Dynamics en Salesforce.

Meer informatie over SharePoint 2016 en Office 365 tijdens Microsoft Ignite

Meer informatie over de mogelijkheden en functionaliteiten van SharePoint 2016 wordt gepresenteerd tijdens Microsoft Ignite van 4-8 mei 2015 in Chicago. Tijdens dit event staan de laatste ontwikkelingen op het gebied van SharePoint en Office 365 centraal. ETTU zal als dé SharePoint en Office 365 specialist van Nederland verslag doen over de laatste ontwikkelingen tijdens dit event.