SharePoint oplossingen kunnen ook helpen bepaalde bedrijfsprocessen te stroomlijnen waardoor producten effici├źnter ontwikkeld en geproduceerd kunnen worden. Veel voorkomende vragen die ETTU hoort vanuit verschillende organisaties binnen de maakindustrie zijn:
  • hoe kunnen medewerkers online samenwerken aan documenten?
  • wat zijn de mogelijkheden om kennis en projectinformatie centraal op te slaan?
  • hoe kunt u klanten inzicht geven in belangrijke informatie?
  • wat zijn de voordelen van documentmanagement in SharePoint?

Projectmatig samenwerken in SharePoint

Het eConnect Projecten Portaal ondersteunt organisaties bij het effectief samenwerken aan projecten, zowel intern als extern. Hiermee zijn organisaties in staat om onafhankelijk van tijd en plaats samen te werken en informatie te raadplegen. Met de nieuwste versie van het Projecten Portaal zijn de mogelijkheden om samen te werken verder uitgebreid. Naast projectmatig samenwerken, is het eConnect Projecten Portaal ook geschikt om alle informatie omtrent een project te ontsluiten. Hiermee beschikken zowel internen als externen over alle informatie die beschikbaar is omtrent een project of team. Documenten, taken, notities, milestones en contactgegevens zijn zo voor elke contactpersoon inzichtelijk. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat ongestructureerde data eenvoudig toegankelijk is en gedeeld kan worden. Het portaal is geschikt om organisaties te ondersteunen bij ISO-certificering, ITIL, PRINCE2 of andere projectmethodieken en kan eenvoudig gekoppeld worden aan ERP of andere bedrijfssystemen.

Documentmanagement in SharePoint

Het eConnect DMS Portaal ondersteunt productiebedrijven volledig bij Document Management. Medewerkers kunnen met het eConnect DMS Portaal eenvoudig samenwerken aan documenten. Bovendien zijn documenten altijd in de laatste versie beschikbaar en kunnen de documenten onafhankelijk van tijd en plaats worden ontsloten. Het eConnect DMS Portaal kan daarnaast ook in andere systemen en databases zoeken, waardoor er geen kennis of documenten verloren gaan.