Five 4 U implementeert Debble Workplace

Five 4 U is distributeur van computer hardware en -software. De organisatie richt zich vooral op Apple -producten, -software en –accessoires, maar levert daarnaast ook in toenemende mate oplossingen voor eHealth en Domotica. De organisatie heeft vestigingen in Nederland en België en de ruim 70 medewerkers zorgen voor een jaarlijkse omzet van meer dan €240 miljoen. Er wordt uitsluitend geleverd aan resellers in de Benelux. Door deze focus biedt Five 4 U naast uitstekende producten ook een optimale service en ondersteuning.

Met een magazijn van ruim 5.000 vierkante meters kan Five 4 U producten snel leveren. Naast fysieke producten verzorgt Five 4 U ook het aanleveren van marketingmaterialen zoals productfoto’s en -omschrijvingen.

Five 4 U en eConnect Today

De uitdaging

Binnen Five 4 U werd er veel gecommuniceerd via email. De organisatie beschikte wel over een intranet, maar deze was niet gebruiksvriendelijk. PJ Blaauw, Marketing Manager van Five 4 U: “Er was één persoon binnen onze organisatie die nieuwsberichten kon plaatsen. Als je dan een nieuwsbericht wil delen met de organisatie, kan je voorstellen dat dit veel tijd in beslag neemt. Medewerkers gingen daarom maar een email sturen naar de verschillende afdelingen, want dat was tenslotte sneller. Met als gevolg dat het intranet bijna niet meer geraadpleegd werd.”

Om de hoeveelheid email te verminderen en informatie centraal beschikbaar te stellen, ging Five 4 U op zoek naar een nieuw intranet om informatie te delen. Het intranet moest laagdrempelig zijn en elke medewerker moest nieuws kunnen plaatsen. “Wij wilden van push naar pull communicatie toe. Het nieuwe intranet moet er zijn voor al onze medewerkers en alle communicatie moet via dit platform verlopen. Omdat wij al gebruik maakten van Microsoft Office 365, was het belangrijk dat het intranet ook via de Cloud afgenomen kon worden. Zodoende zijn wij ook in contact gekomen met ETTU en Debble Workplace.”

De oplossing

Debble Workplace is de centrale plaats binnen Five 4 U waar kennis en informatie gedeeld wordt. Medewerkers kunnen kennis van collega’s gemakkelijk zoeken en zich aanmelden voor specifieke kennisonderwerpen op het intranet. De persoonlijke homepage maakt het mogelijk om informatie te tonen die voor de medewerker relevant is. Zij kunnen namelijk zelf bepalen welke informatie op de voorpagina zichtbaar is.

PJ Blaauw: “Met Debble Workplace van ETTU beschikken wij over een kant-en-klare intranetomgeving waarin alle functionaliteiten aanwezig zijn die wij nodig hebben. Naast het delen van informatie en plaatsen van nieuwsberichten, wordt ook de blogfunctionaliteit veelvuldig gebruikt. Er is zelfs een medewerker die een blog over recepten gestart is. Doordat medewerkers zelf kunnen aangeven wie of wat ze willen volgen, bepalen ze zelf of iets relevant voor hun is. Het intranet is daarmee écht voor de medewerkers en zorgt voor direct contact onderling, ook tussen de verschillende locaties.”

Lees de volledige praktijkcase Five 4 U

 

Ook aan de slag met een nieuw social intranet?