ETTU
FH-Holding kiest voor Debble Workplace van ETTU

FH-Holding kiest voor Debble Workplace van ETTU

donderdag 11 augustus 2016
FH-Holding heeft gekozen voor het social intranet Debble Workplace van ETTU in Office 365. De organisatie is onderdeel van de EXA Holding en leverancier van trucks en truckonderdelen van onder andere DAF en Volvo. Dit sterk groeiende familiebedrijf met ruim 600 medewerkers in verschillende landen heeft voor ETTU gekozen als strategisch SharePoint en Office 365 partner.
FH-Holding werkte voorheen met een intranet binnen het ERP-systeem. Binnen dit intranet werden alleen documenten gedeeld, maar elke vorm van interactie ontbrak. FH-Holding ziet in SharePoint een strategisch platform om de uitwisseling van kennis en informatie te faciliteren. FH-Holding zocht daarom een Microsoft Partner voor de implementatie van een interactief intranet op basis van SharePoint Online (Office 365). Het nieuwe intranet vormt hierbij de startplek voor alle applicaties van de organisatie.

Jochem Weren, Business Consultant bij FH-Holding: “Wij waren op zoek naar een sociaal, modern intranet. Omdat onze wensen vrij standaard waren en we het wiel niet opnieuw wilden uitvinden, waren we op zoek naar een product in SharePoint. Maar behalve een standaardproduct zochten we vooral een partner die transparantie, eerlijk advies en een persoonlijke aanpak hoog in het vaandel heeft staan, zodat we weten waar we aan toe zijn. Onze keuze viel toen op ETTU. Het sociale aspect in Debble Workplace spreekt ons erg aan. Wij komen uit een situatie waarbij nieuws via de mail of via ons maandblad werd gedeeld. Met Debble Workplace is er zowel ruimte voor nieuwsberichten als voor informele berichten via Yammer.”

Omdat het sociale element in het intranet nieuw is voor FH-Holding heeft de organisatie veel aandacht besteed aan implementatie en adoptie. Het intranet van FH-Holding wordt daarom gefaseerde uitgerold over de verschillende vestigingen. Uiteindelijk gaan alle 600 medewerkers, verspreid over 12 locaties in Nederland en Duitsland, met het nieuwe intranet werken.

“Vanaf 1 juni 2016 werken de afdelingen IT, Business Control, Personeelszaken en Communicatie & PR met Debble Workplace. Later dit jaar volgen de overige afdelingen en onze Nederlandse werkplaatsen. Uiteindelijk gaan in 2017 ook onze Duitse vestigingen aan de slag met het intranet Debble Workplace,” aldus Jochem Weren.

Samen met ETTU gaat FH-Holding de functionaliteiten van SharePoint verder uitbouwen, waardoor Debble Workplace de startplek wordt van de moderne werkplek voor alle medewerkers van FH-Holding.

Meer weten over Debble Workplace? Ga naar de website.