ETTU
ETTU daagt organisaties in Nederland uit

ETTU daagt organisaties in Nederland uit

maandag 04 februari 2019
Elke organisatie maakt gebruik van specifieke bedrijfsapplicaties voor hun primaire processen. Dit betekent dat zij in het verleden een enorm IT landschap hebben aangeschaft om deze applicaties op te hosten. Dit vergt vergaande kennis van de IT beheerorganisatie en kost vaak een bak geld om draaiend te houden. Veel organisaties onderzoeken daarom een goedkoper en flexibeler alternatief zoals de cloud.
Met name applicaties die te maken hebben met piekbelasting, snel groeien, incidenteel gebruikt worden of juist heel stabiel moeten draaien zijn interessant om naar de cloud te brengen.

Don van Meel, Azure specialist: “de praktijk heeft ons geleerd dat bijna alle bedrijven met dit soort applicaties kunnen besparen op hardware en server kosten. Denk bijvoorbeeld aan zorgverzekeraars die aan het einde van het jaar een enorme drukte ervaren omdat 1,2 miljoen mensen hun zorgverzekering oversluiten. Dit zijn slechts twee drukke maanden terwijl de hardware er staat voor twaalf maanden. Door deze applicatie naar de cloud te brengen hoeft een zorgverzekeraar alleen voor effectief gebruik te betalen en kan alle overbodige hardware de deur uit. Zo bespaar je als organisatie veel geld.”

De uitdaging

ETTU gelooft er namelijk in dat elke organisatie met complexe applicaties kosten kan besparen wanneer zij de transitie naar de Cloud maken. Om deze reden daagt ETTU organisaties in Nederland uit om te onderzoeken wat de besparingsmogelijkheden zijn. Sander Gehoorzaam, Account Manager: “We dagen bedrijven in Nederland die complexe bedrijfsapplicaties lokaal of in een datacenter hebben draaien graag uit. Wij brengen voor hen de besparingsmogelijkheden in kaart door een businesscase voor ze te maken. Wij geloven namelijk dat het goedkoper kan. In de cloud betaal je immers alleen voor hetgeen wat je gebruikt.”

De businesscase

ETTU maakt in drie stappen een businesscase voor uw organisatie. Zo heeft u direct inzicht in de besparingsmogelijkheden van uw bedrijfsapplicaties. Eerder heeft ETTU dit gedaan voor een grote zorgverzekeraar. Door de applicatie, de beheerlast en datacenter kosten in kaart te brengen kon een businesscase worden opgesteld. Hieruit bleek dat de verzekeraar flink kon besparen. De applicatie staat inmiddels in Azure en heeft succesvol gefunctioneerd tijdens de eindejaarsweken van 2018.

Inschrijven

U kunt u inschrijven voor deze uitdaging door via deze link direct een telefoongesprek in te plannen. Na deze inventarisatie komt er een Cloud Transformatie Expert bij u langs die de inventarisatie doet van uw applicatie en de businesscase opstelt. Durft u de uitdaging aan te gaan?