Publicatiedatum: 03 december 2014
Zo moet de norm de uitwisselbaarheid van RM-metagegevens en archiefbescheiden bevorderen tussen verschillende applicaties en organisaties. Ook benoemt de norm de minimumfunctionaliteit in bedrijfsapplicaties en RMA's en geeft de standaardfunctionaliteit aan voor organisaties in Nederland. Het NEN 2082 certificaat is verstrekt door het onafhankelijke European Certification Bureau Nederland (ECB) en is geldig tot en met eind 2015.

Eric-Jan Vroon, directeur van ETTU: “Met het eConnect DMS & RMA Portaal kunnen organisaties vanuit één SharePoint-omgeving werken aan zaken of projecten en deze conform de archiefwet archiveren. Het eConnect Portaal in SharePoint 2010 was al NEN 2082 gecertificeerd, maar met de nieuwste certificering profiteren ook organisaties in SharePoint 2013 van de hoogste eisen op het gebied van informatievoorziening.”

Met het eConnect DMS & RMA Portaal in SharePoint 2013 beschikken medewerkers over alle informatie behorende bij een bepaalde zaak. Bovendien worden documenten voor de juiste termijn bewaard en overzichtelijk gearchiveerd. Verschillende organisaties maken reeds gebruik van het eConnect DMS & RMA Portaal, waaronder Centraal Fonds Volkshuisvesting, Radboudumc en Tilburg University.

Lees meer over de mogelijkheden van het eConnect documentmanagement portaal en het eConnect recordmanagement portaal op onze website.